Beleggingen

Pensioensparen

Meer en meer is men er zich van bewust dat het leven nog heel wat te bieden heeft op het moment van het pensioen. Het zou dan jammer zijn dat u zich zaken moet ontzeggen omdat uw inkomen op dit moment een stuk naar beneden gaat. Met een verzekering Pensioensparen krijgt u een oplossing aangepast aan uw inkomen en uw levensstandaard.

Uw voordelen

U krijgt een gegarandeerd eindkapitaal, verhoogd met een basisrente en eventueel een deelname in de winst. Wij bieden u een hoge efficiëntie en flexibiliteit in het bedrag en de duur van uw spaarinspanningen gedurende de looptijd van uw Verzekering Pensioensparen.

Fiscaal voordeel

Eén van de belangrijkste redenen om dit contract te nemen is evenwel het fiscaal voordeel dat dit contract biedt. U geniet immers van een belastingvermindering op uw gestorte premies (gelimiteerd tot een wettelijk maximum dat elk jaar wordt vastgelegd). Contacteer ons voor meer informatie wat dit betreft.

U ziet dat de verzekering Pensioensparen heel wat voordelen biedt. Aarzel niet om ons te contacteren als u meer informatie wenst.

Lange termijnsparen

Een contract “Lange termijnsparen” is vooral interessant voor wie ook met deze beleggingsvorm kan genieten van een belastingsvoordeel. Hiervoor moet aan enkele voorwaarden voldaan worden. In de eerste plaats moet er ruimte zijn om in deze rubriek van uw belastingaangifte nog van een fiscaal voordeel te kunnen genieten. Wie bijvoorbeeld al van een belastingvoordeel geniet naar aanleiding van een hypothecair krediet, zal geen ruimte meer hebben voor een fiscaal voordeel op uw contract “Lange termijnsparen”.

Bovendien moet u ook een loon uitgekeerd krijgen en in de eerste plaats al belastingen betalen. Het maximum bedrag dat u fiscaal kan inbrengen wordt dan ook bepaald door de hoogte van dit loon en is verder geplafonneerd op een wettelijk maximum (dat elk jaar aangepast wordt). Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Indien u wel kunt genieten van een fiscaal voordeel dan ontvangt u een belastingvermindering van minstens 30 % voor het gedeelte van de gestorte bedragen dat hiervoor in aanmerking komt.

Verder kunt u genieten van een gewaarborgde basisrente en een eventuele deelname in de winst. Er zijn evenwel een aantal voorwaarden om een dergelijk contract te onderschrijven. Zo moet u jonger zijn dan 65 op het moment van het onderschrijven van het contract. Het contract moet een minimum looptijd hebben van 10 jaar. Op de leeftijd van 60 jaar is er een zogenaamde bevrijdende belasting te betalen. Deze taks wordt tegenwoordig al gedeeltelijk vooraf geïnd. Verder zijn er nog enkele andere interessante mogelijkheden en nuttige bepalingen die we graag met u bespreken in een persoonlijk onderhoud. Vraag ons gerust om meer informatie of maak een afspraak.